Caile de acces spre localitatea Satchinez sunt sunt : D.J. 693 Biled – Satchinez –Barateaz – Calacea ; D.C.  37 Satchinez  - Hodoni – Sanandrei ; Cale ferata Timisoara – Periam – Sannicolau Mare 


Click pentru a mari
Unul dintre obiectivele turistice principale este rezervatia naturala Mlastinile Umede Satchinez .Supranumita si Delta Banatului, rezervatia naturala "Mlastinile Umede Satchinez" concentreaza 40% din aviflora si fauna Romaniei fiind a doua ca importanta dupa Delta Dunarii.Aceasta adaposteste intr-un peisaj bogat in vegetatie, numeroase specii de pasari migratoare rare,dar si animale si plante ce pot starni interesul turistilor si cercetatorilor.
Va invitam sa urmariti un documentar despre Rezervatia ornitologica din Satchinez. Vizionare Placuta!

 

 


Click pentru a mari

Un alt obiectiv care trebuie vizitat este statiunea "BAILE CALACEA".Situata la cca 6 km de Satchinez ,statiunea Baile Calacea ofera tratamente complete cu bai 

termale,bai galvanice,parafina,masaj,acupunctura etc, in total fiind peste 23 de tehnici de recuperare si cura interna.In incinta staiunii exista un strand ,restaurant cu terasa,o mini-gradina zoologica,parc cu banci,bazin cu nuferi. Intr-un cuvant este locul potrivit pentru a petrece un weekend sau un concediu placut si relaxant intr-un climat linistit.

 

 


Click pentru a mari
În anul 1840 se construieşte “curia” (conacul) familiei de baroni, amplasată pe un domeniu care cuprindea numeroase clădiri anexe, parcuri, plantaţii de arbori şi alei. Amplasamentul domeniului, vizibil în hărţi din anii 1860, este identic cu cel de astăzi. Acest obiectiv turistic il putem gasii in satul Hodoni din comuna Satchinez.
 

 


Pentru amatorii de pescuit trebuie mentionat ca pe raza comunei se afla paraul IER ,un mini-lac de acumulare unde se poate pescui,bineintales cand este deschis sezonul, pentru a evita eventuale neplaceri!